La campanya

QUÈ ÉS 'SEMBRA EDUCACIÓ, RECULL FUTUR'?

Una campanya que busca conscienciar als jóvens sobre el valor de l’educació per al desenvolupament de les persones.

 

A QUI ES DIRIGIX?

Alumnes d’entre 14 i 18 anys, que estudien bàsic en centres educatius de les comunitats maies d’Ixcán, a Guatemala, i de la Comunitat Valenciana, a Espanya. En este últim cas, tots/es aquells/es estudiants amb professors i professores els quals desitgen inscriure’ls en esta experiència intercultural.

 

¿PER A QUÈ?

Incitar-los, principalment per mitjà del professorat, a generar coneixement compartit a través de les TIC. Açò els permetrà contrastar les seues realitats i estimularà la reflexió grupal i particular sobre les seues circumstàncies educatives i, inclús a més a més, vitals.

 

COM?

Els i les estudiants d’Ixcán i de la Comunitat Valenciana es comunicaran per mitjà de l’espai tancat de la plataforma web en què et trobes. En una primera etapa, els i les jóvens de cada curs, d’ambdós països, penjaran treballs d’anàlisi sobre set temàtiques diferents aplicades al seu entorn. En una segona etapa, amb els treballs ja disposats en la web, els i les estudiants, per mitjà dels seus perfils personals tutelats per un/a docent, compartiran les lectures i debatran a través de xats privats i fòrums de debat.

 

QUÈ CONTINGUTS TREBALLARÀ?

Els grups tant en Ixcán com en la Comunitat Valenciana compartiran treballs sobre:

-SALUT

-GÉNERE

-ECONOMIA

-CULTURA

-TERRITORI

- EDUCACIÓ

 

Però a més, realitzaran tallers en classe on debatran sobre continguts audiovisuals i materials didàctics elaborats per a la campanya. El documental Q'anil (la llavor), en concret, va ser realitzat en 2010-2011 per la Fundació i retrata, al mateix temps que contrasta, els sons, expectatives i realitats de jóvens d’Ixcán i de la Comunitat Valenciana.

 

ALTRES CONTINGUTS I ACTIVITATS

En la Comunitat Valenciana, la campanya proposa un concurs de guions o vídeo-mòbils i un altre de fotografia. El primer ja està en marxa i busca que, per mitjà d’una història de 30 segons, els i les jóvens tracten el títol de la campanya: Sembra educació, recull futur. Els guanyadors podran gravar la seua proposta en un format professional.

 

QUAN?

La campanya, que va tindre una primera etapa en 2010-2011 amb l’elaboració del documental Q'anil, va arrancar al febrer de 2012 amb la difusió i es desenvoluparà al llarg d’enguany. Actualment, els professors d’IES de la Comunitat Valenciana poden comunicar-se amb la Fundació Novessendes per a inscriure als seus cursos.